 הדובים החומים בצ'וקוטקה עדיין לא נכנסו לתרדמת החורף

הדובים החומים בחצי האי צ'וקוטקה שבמזרח הרחוק הרוסי עדיין לא נכנסו השנה לתרדמת החורף, למרות שהמועד המקובל לכך כבר הגיע. כך מסרה רשות שמירת חיות הבר האזורית.

בדרך כלל נכנסים הדובים לתרדמת בסוף ספטמבר או בתחילת אוקטובר, אולם השנה הם אינם ממהרים להיעלם למאורותיהם. ברשות מעריכים כי הסיבה לכך עשויה להיות הפשרה ממושכת ומזג האוויר החם יחסית לעונה.

מצבם הגופני של הדובים משפיע אף הוא על מועד הכניסה לתרדמת: דובים מבוגרים ושבעים נוטים להיכנס למאורות מוקדם יותר, בעוד שדובים צעירים ורזים יותר עשויים להמשיך להסתובב בטבע זמן רב יותר.
מעניין למי הם דומים.